LO

Specialbyggd välvd videovägg

Europas största LG videovägg hos LO

LO-borgen hade ett specifikt krav att i sin oval i hörsalen skapa en bildupplevelse för att få till extra upplevelse i sina presentationer.

RA AV-partner fick uppdraget att bygga denna specialkonstruktion. 18 st 55” LG OLED skärmar sattes upp och bildade en stor videovägg. Specialkonstruerade väggfästen ritades och tillverkades hos en smed för att passa in i konstruktionen.

Bakom den uppbyggda väggen finns en originalmålning som gjorde att väggen fick flyttas fram. För att målningen sedan kunde få fortsätta att beskådas lät man en fotograf fota av den så att den kunde läggas in i ett digitalt format.

Sedan konfigurerade och programmerade vi enheterna.

Projektet utfördes i nära samarbete med beställare från LO och deras inhouse elektriker, AC Com.

Vi har tidigare tillsammans med AC Com byggt ett flertal mötesrum hos LO, utrustade med modern teknik för effektiva möten.

Så här gjorde vi

Syftet med denna byggnation var att effektivisera och ge plenisalen ett upplyft för fortsatta seminarier och möten.
  • Förstudie och behovsanalys

    RA AV-partner har under hela projektet arbetat i nära samarbete med beställaren och det elföretag som sitter inhouse hos LO.
  • Installation och tekniska lösningar

    Då detta aldrig hade gjorts tidigare i det här formatet, hade vi nära samarbete med LG´s tekniker för deras OLED skärmar. Då de 18 skärmarna skulle böjas för att passa in i det halvcirkelformade utrymmet så användes en speciell bockningsrigg. Det tillverkades också specialfästen till skärmarna.

Kunden bad oss att ta fram en specialbyggd välvd videovägg i jätteformat. Ett tekniskt lyft för seminarier och möten i plenisalen.

LO

Bland våra nöjda kunder finns: